dimecres, 28 de desembre del 2011

TAXONOMIA DE BLOOM

Segons el mapa de la taxonomia de bloom per a l'era digital que veurem a continuació, hi ha sis termes claus per poder entendre aquest fenòmen, són:



  • Crear (dissenyar, construir, plantejar, etc.)
  • Evaluar (revisar, formular hipòtesis, jutjar...)
  • Analitzar (comparar, organitzar, estructurar...)
  • Aplicar (utilitzar, dur a terme, etc.)
  • Comprendre (interpretar, resumir, exemplificar, etc.)
  • Recordar (descriure, identificar, trobar, etc.)



Bé, desprès d'analitzar detingudament aquest esquema, podem relacionar tots els verbs amb alguna activitat realitzada a la matèria de COED o GITIC:

Amb la primera, crear, ho podem relacionar, sense anar més lluny, amb el blog, al principi, vam haver de dissenyar el nostre blog i a mida que anàven passant els dies l'anàvem construint, cada un a la nostre manera, d'aquella manera que a nosaltres, personalment, ens agradava més com quedava. 

Amb la segona, avaluar, ho podem relacionar directament amb l'autoavaluació que vam haver de fer de la poesia que vam recitar a classe, ja que constava de jutjar-nos i revisar tot allò que havíem fet malament per poder realitzar millor la següent. 

Amb la tercera, analitzar, ho podem relacionar amb el google reader, ja que tracta de recopilar tota la informació que creiem necessària en un mateix espai, per llavors poder analitzar i escollir tot allò que ens interessa i poder-ho llegir. 

Amb la quarta, aplicar, podem dir que va estretament lligat amb el twitter, ja que a partir d'aquest podem compartir i editar les vegades que volguem amb altres membres d'aquesta xarxa social.

Amb la penúltima, comprendre, podem dir que el CMAP TOOLS és una bona eina per descriure la paraula comprendre, ja que aquest programa ens permet interpretar, resumir, classificar, fer comparacions i fins i tot exemplificar cada una de les coses que volem transmetre amb el mapa conceptual. 

I ja amb la última, recordar, podem dir que els bobmarklet són un bon exemple per explicar aquest verb, ja que el que fa és localitzar i trobar tota la informació que s'ha anat trobant en un mateix espai per d'aquesta manera més tard poder-la cercar més ràpidament. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada